MEB'den yemek yarışması: Başvurular devam ediyor

MEB'den yemek yarışması: Başvurular devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" için başvurular devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk mutfağının zengin lezzetlerini koruma ve tanıtma misyonuyla, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler arasında "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenliyor. Yarışmaya başvurular 2 Nisan’a kadar sürecek.

MEB, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma, öğrencilere mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunarken, Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkarmayı hedefliyor. Yarışma başvuruları 2 Nisan’a kadar https://gastrofest.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Belirlenen 28 gastronomi bölgesinde tüm illerin katılımıyla 15-19 Nisan tarihleri arasında da yarışma düzenlenecek. Bölge birincileri İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 4 Mayıs'taki büyük finale katılacak.

MEB’den yapılan açıklamada “Yarışma, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim öğretim gören öğrencilere mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme ve Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktarma fırsatı sunuyor. Yarışma vesilesiyle öğrenciler, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini ortaya koyarken aynı zamanda bu değerli mirası koruma sorumluluğunu daha iyi anlama şansı buluyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.