Meclis'in gündeminde fahiş fiyatlar ve eğitimde şiddet var

Meclis'in gündeminde fahiş fiyatlar ve eğitimde şiddet var

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, fahiş fiyat artışlarıyla mücadeleye yönelik kanun teklifini görüşmeye devam edecek. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddete yönelik düzenlemenin bu hafta AK Parti grubunda ele alınması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde fahiş fiyat uygulamalarının önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Kanun teklifinin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda sürdürülecek.

Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik öngören 23 maddelik kanun teklifi ile piyasa dengesini bozan işletmelere ağır cezalar getirilmesi planlanıyor.

Fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara verilen cezalar ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak.

STOKÇULUK YAPANLARA KAPATMA UYGULANACAK

Stokçuluk nedeniyle bir yıl içinde üç kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kapatma cezası uygulanabilecek.

Görüşmelerin bu hafta tamamlanması halinde, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi de Genel Kurul'un gündemine gelecek.

EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETE CEZALAR ARTIRILIYOR

Okullarda şiddetin cezalarını artırmayı hedefleyen kanun teklifinin de bu hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak, AK Parti grubunda değerlendirilecek.

Düzenlemeye göre, tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçların cezaları yüzde 50 oranında artırılacak.

Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak.

AK Parti grubu, bu hafta iki ayrı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunmayı planlıyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında değişiklikler içeren yaklaşık 50 maddelik düzenleme ile Ulaştırma Bakanlığı'nın hazırladığı liman uygulamalarına yönelik değişiklikler içeren kanun teklifi de bu kapsamda yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.