Meclis'in seçim sonrası gündemi ne olacak?

Meclis'in seçim sonrası gündemi ne olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçimlere kadar çalışmalarına ara verdi. Peki, 31 Mart sonrası TBMM gündeminde neler olacak?

Yerel seçimler sonrası uzun süredir gündemde olan yeni anayasanın Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Buna göre yeni anayasa için tüm siyasi partilerden mutabakat aranacak.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un da sık sık ele aldığı yeni ve sivil anayasa, Meclis’te 28'inci dönemle beraber ana gündemlerden biri oldu. Konuya ilişkin önemli adımlar atılmaya başlandı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilere yaptığı nezaket ziyaretlerinde de gündeme geldi.

Kurtulmuş, ilk olarak Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştü. Ardından CHP, İYİ Parti, Gelecek ve Saadet Partilerini ziyaret etti.

PARTİ ZİYARETLERİNDE GÜNDEME GELDİ

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş siyasi partilere nezaket ziyaretlerinde bulundu. Bu ziyaretlerde yeni anayasa hakkında fikirler istişare edildi.

Ayrıca anayasa çalışmalarında usul ve esasların belirlenmesi de değerlendirildi. Yol haritası ele alındı.

Buna göre ilk adım olarak Meclis'te grubu olan tüm partilerden temsilcilerin yer aldığı bir çalışma grubunun kurulması bekleniyor. Yeni anayasa için geniş mutabakat sağlanması isteniyor.

ÜNİVERSİTELER, STK'LAR VE MESLEK ÖRGÜTLERİ DE KATILACAK

Öte yandan yeni anayasa için yürütülecek çalışmalara üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin katılımı sağlanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.