MEDENİYET CAMİ DUALARLA AÇILDI

MEDENİYET CAMİ DUALARLA AÇILDI

Altındağ Belediyesi’nin her mahalleye bir cami projesi kapsamında 8. cami olan Medeniyet Cami dualarla açıldı. Açılışa Altındağ ilçe protokolünün yanı sıra halk büyük ilgi gösterdi.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Altındağ Belediyesi her mahalleye bir cami yapıyor. Bu proje çerçevesinde Karapürçek Mahallesi 349. sokağa yapılan 8. cami olan Medeniyet Camii dualar eşliğinde açıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bir konuşma yaptı. Çarpıcı ifadeler kullanan Tiryaki, şunları söyledi: “Biz büyük camiler yapmıyoruz, yapmayacağız ve yaptırmayacağız. Büyük cami dediğim altında dükkân ve ticarethaneler bulunan camiler istemiyoruz. Böyle cami de görmek istemiyoruz.”
ÇEVRESİNDEN GEÇENLER MANEVİYATI HİSSETSİN
Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: “Bütün arzumuz, gönlümüz doğan çocuklarımızın, küçük yavrularımızın mahalle sokaklarında gezerken burasının bir Allah’ın evi olduğunu hissedebilecekleri temiz, pırıl pırıl, bakımlı, kendilerinin bundan sonraki yaşamlarında yer edinecekleri bir mabet, bir mescit, bir cami kavramı oluşmasıdır. Büyük camiler yerine biraz daha mahalle mescidi niteliğinde içerisinde abdesthanesi ve lavabolarının bulunduğu, temiz, bakımlı bahçeli her Müslümanın hatta Müslüman olmayanların bile etrafından geçtiğinde burası bir cami, Allah’ın mekânı diyebilecekleri alanlar olsun istiyoruz.”
RUH DÜNYALARINA HİTAP EDELİM
Çocuklar, sokak aralarında kumarcıları, madde bağımlılarını değil güzel işlerle uğraşan insanları görsünler diyen Tiryaki, şunları kaydetti: “Bir taraftan fiziki olarak buraları imar etmeye çalışırken bir taraftan da onların ruh dünyalarına hitap edelim istiyoruz. Biz belediye olarak mücadele ederken Altındağlı insanların gönül zenginliği ve duaları var ki bu kadar güzel işler meydana geliyor.
50 YILDIR İHMAL EDİLDİ
50 yıldır ihmal edilen Altındağ’ın yeniden ayağa kalktığına şahit oluyoruz diyen Tiryaki, şöyle devam etti: “Elbette ki 50 yıllık ihmali 2 yılda değiştirmek gibi bir şansımız yok ama Altındağ hızla değişiyor. Camiler, sağlık merkezleri yapıyoruz. Bunların yanında okullar yapmaya devam ediyoruz. Altındağlıların desteği olmasaydı bunlar olmazdı. Ben herkese teşekkür ediyorum.”
BÜYÜK CAMİ YAPTIRMAYACAĞIZ
Cami açıyoruz, ihtiyacımız var, ezan sesini duymaya ihtiyacımız var, çocuklarımızı bu mabetlerin içerisinde büyütmeye ihtiyacımız var ifadelerini kullanan Tiryaki şöyle devam etti: “Altındağ’da 8. Camiyi açıyoruz. Bunların yanında Altındağ’da 13 tane okul yaptık. Bizim camiden daha çok okula ihtiyacımız var. İhtiyacı olan bölgelere hem camiler ve okullar yapıyoruz. Biz büyük camiler yapmıyoruz, yapmayacağız ve yaptırmayacağız. Büyük cami dediğim altında dükkân ve ticarethaneler bulunan camiler istemiyoruz. Böyle cami de görmek istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konularda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Allah’ın evi sadece ibadet etmek içindir, sadedir, temizdir, bakımlıdır ve etrafı yeşildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.