Medyada Ramazan Lay Lay Lom

Medyada Ramazan Lay Lay Lom

Ramazan ayında medyanın rolünü Habervaktim’e değerlendiren Gazeteci - Yazar Ebrubekir Kuban, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle televizyondaki hocaları eleştiren Kuban, “Televizyonu açıyoruz motivasyonu sadece para olan hocalar konuşuyor” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Gazeteci ve Yazar Ebrubekir Kuban gazetemize Ramazan ayının medyaya nasıl yansıdığını değerlendirdi. Medyaya birçok konu hakkında eleştiri getiren Kuban televizyona çıkan bazı hocaların kötü örnek olduğunu iddia etti. Mavi Marmara Gemisi’nde de yer alan isimlerden biri olan Kuban, Cumhuriyet Gazetesi’nin ilk defa Ramazan sayfası yapmasının da önemli olduğunu belirtti.   

MOTİVASYONU PARA OLAN HOCALAR KONUŞUYOR

Ünlü hocaların yayın gereği ağladığını söyleyen Ebrubekir Kuban, “Medyada da sahtekârlık var bunu görmemiz lazım. Halis bir şekilde Ramazan’ın yaşandığı yer emin olun sokak araları, evlerde yapılan iftarlar, sahurlar. Bunlar çok sahici, bunlar çok önemli şimdi televizyonu açıyoruz motivasyonu sadece para olan hocalar konuşuyor. Yönetmen mesela televizyondaki ünlü hocalardan birine kulaklıktan hocam 2 dakika sonra ağlayabilir misiniz diyor adam 2 dakika sonra ağlamaya başlıyor şaka gibi. 2 dakika sonra dumanlar yükseliyor, fon müziği hazırlanıyor Taksim meydanında, Sultanahmet meydanında piyasaya çıkan hocalar başlıyor ağlamaya, sevinç gözyaşları program bittikten sonra alacağı paraları düşünüyor” dedi.

FETVALARDA LAY LAY LOM, SORULARDA LAY LAY LOM

Televizyondaki hocalarında soru soran insanlarında lay lay lom bir üslup takıldığını savunan Kuban, “İnsanlarda hocaya göre hareket ediyor o hocaların eğittiği insanlar saçma sapan sorular soruyor. Vaazların birçoğu da saçma, iyi kötü Müslüman’ım diyen Kuran okuyan, meali okuyan insan iyi kötü bir şeyler bilir. Anlatılan tam anlamıyla İslam’da değil, gelenekte değil, lay lay lom yani anlatılanlar. Fetvalarda lay lay lom, sorularda lay lay lom. Televizyonlara hocaların çıkmasını yasaklamak lazım aslında. Bir şey televizyondan konuşulmaya başlanmışsa orada bir hesap kitap durumu söz konusu oluyor. Sadece müşteri memnuniyetini esas alıyorlar. Çok aklı başında hocalar televizyona çıka çıka değişik bir hal alıyorlar” ifadelerini kullandı.      

İLK OLMASI ÖNEMLİ

Cumhuriyet Gazetesi’nin Ramazan sayfası çıkarmasının önemli olduğunu aktaran Kuban, “Bu ülkede İslami ve Müslümanları karşınıza alarak hiçbir şey yapamazsınız, bunu hesaba katmak zorundasınız. Cumhuriyet Gazetesi mesela ilk defa ramazan sayfası yapıyor, bu kıymetli bir şey. Ramazan sayfalarına baktım fena değil ama kendi görüşlerine yakın insanlara vermişler oda önemli değil. Bir ilk sonuçta Cumhuriyet Gazetesi’nin ramazan sayfasız hazırlaması. Burası İslam’la birlikte hareket edilecek bir ülke” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.