Mehmet Dönen kimdir? Mehmet Dönen nereli ve kaç yaşındadır?

Mehmet Dönen kimdir? Mehmet Dönen nereli ve kaç yaşındadır?

Mehmet Dönen’in hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Mehmet Dönen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Mehmet Dönen kimdir? Mehmet Dönen nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mehmet Dönen’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Dönen kimdir? Mehmet Dönen kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mehmet Dönen’in biyografisini haberimizde derledik...

Mehmet Dönen Kimdir?

1952 yılında Hatay'da doğan Mehmet Dönen, eğitim hayatını Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü Fen Bölümü'nde tamamlamıştır. İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları'nda işçi olarak çalışmış, ardından İskenderun Akçalı Ortaokulu'nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapmıştır. Sendikacılık ve ticaretle de uğraşmıştır.

SİYASİ KARİYERİ

Mehmet Dönen, 29 Kasım 1987, 20 Ekim 1991 ve 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) adayı olarak XVIII. ve XIX. Dönem Hatay Milletvekili seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama çalışmalarına katılmıştır. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçiş yapmış ve ardından Doğru Yol Partisi'ne (DYP) üye olmuştur. Ayrıca 50. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MEHMET DÖNEN Mİ OLDU?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak Mehmet Dönen'in siyasi kariyeri ve Hatay'daki etkinliği, onu Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak düşünülmekte olduğunu göstermektedir. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, yerel seçimlere doğru bu konuda detaylı bilgilerin paylaşılması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.