Mehmet Nane kimdir? Mehmet Nane kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Mehmet Nane kimdir? Mehmet Nane kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Mehmet Nane son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Mehmet Nane kimdir? Mehmet Nane kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Mehmet Nane var. Mehmet Nane son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Mehmet Nane kimdir? Mehmet Nane kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

haber-ici.jpg

MEHMET T. NANE KİMDİR?

Mehmet Nane, Mart 2016 tarihinden beriPegasus Havayolları CEO’su olarak görev yapan Mehmet T. Nane 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA Genel Müdürlüğü, 2005-2013 tarihleri arasında Teknosa Genel Müdürlüğü, 2000- 2005 yılları arasında Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

Sırasıyla Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde görev almış olan Mehmet T. Nane, Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde çalıştı.

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet T. Nane, 1993 yılında İskoçya HeriotWatt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tam burslu olarak yüksek lisans yaptı. 2013 senesinde Harvard BusinnessSchool’da Üst Düzey Yönetici Programı’na katıldı.

2013-2015 yılları arasında FAPRA( Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Mehmet T. Nane,sırasıyla; TAMPF Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, TOBB Perakendecilik Meclisi Başkanlığı, TOBB GS1 Türkiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Harvard Business School Türk Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Son olarak yıllardır CEO olarak görev aldığı Pegasus Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bu görevi Ali Sabancı’dan 17 yıl sonra aldı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.