Mehmet Şimşek açıkladı: Kur korumalı mevduat devri bitiyor

Mehmet Şimşek açıkladı: Kur korumalı mevduat devri bitiyor

Kur korumalı mevduat devri bitiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini söyledi.

Dünya Bankası ve IMF'in yıllık toplantıları için Fas'ın Marakeş kentine giden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atlantic Council söyleşisinde konuşan Şimşek, kur korumalı mevduat (KKM) ile ilgili önemli ifadeler kullandı. Şimşek, para politikasında düzeltme sürecinde olunduğunu söyledi.

"KKM'DEN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini söyleyen Şimşek, Türkiye'de ciddi bir mali konsolidasyona ulaşıldığının altını çizdi. İç talebi daha ılımlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, kur korumalı mevduat enstrümanından çıkmak istediklerini de ekledi.

DAHA AĞIR ÖNLEMLER ALINMAMASI İÇİN VERGİ ARTIŞI YAPILDI

Şimşek kamuoyunun yeni programa ilişkin tepkisinin sorulması üzerine “Vatandaşlarımızın bu programın orta vadeli bir çaba olduğunu anlamaları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çabuk bir çözüm yok. Süreç zorlu geçecek. Tabii ki hiçbir vatandaş ya da şirket vergi artışını sevmez ama bunu gelecekte daha ağır önlemler almamak için yapıyoruz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.