Mehmet Uçum kimdir? Mehmet Uçum nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Uçum kimdir? Mehmet Uçum nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Uçum’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Uçum kimdir? Mehmet Uçum kaç yaşında, nereli, mesleği ne Mehmet Uçum’un biyografisini haberimizde derledik.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Mehmet Uçum var. Mehmet Uçum son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Mehmet Uçum kimdir? Mehmet Uçum kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

MEHMET UÇUM KİMDİR?

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi yaptığı seçim yorumlarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum, 19 Mayıs 1965 tarihinde Kars‘ta dünyaya geldi. İlk ve ortaokulun ardından Kars Endüstri Meslek Lisesini bitirdi. Daha sonra ise 1986 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Eğitim hayatının bitiminin ardından İstanbul Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık görevini yapmaya başladı.

mehmet-ucum-kimdir-nereli-kac-yasinda.jpg

Mehmet Uçum, İstanbul Barosu bünyesinde 1995 yılında kurulan Çalışma Hukuku Komisyonunun kuruluşunda görev almış, 8 yıl komisyon bünyesinde çalışmış ve 1998- 2002 döneminde başkanlığını yürütmüştür. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin kurucu üyeliğini ve bir dönem sözcülüğünü yapmıştır. Adli yargıda yolsuzluk araştırması, faili meçhul cinayetler ve kayıpları araştırması çalışmalarında görev aldı.

Kendilerine “Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları” diyen ve 1991’den bu yana yürürlükte olan Terörle Mücadele Kanununun mağduru olan çocukların sorunlarını gündeme taşıyan bir sivil inisiyatifte yer almaktadır. 1980’de 15 yaşındayken duvarlara yazı yazıp pankart astığı için Kars’ta gözaltına alındı. Yayınlanmış makaleleri ve kitapları bulunmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra evli ve bir çocuk sahibi olan Mehmet Uçum, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden girmiştir. Bu hamle ile siyasetin içerisine giren Mehmet Uçum, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerine AKP‘den Kars milletvekilliği aday adayı oldu. Yapılan ön seçimde AKP‘den Kars milletvekilli adayı oldu. Mehmet Uçum, Hali hazırda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanlığı görevine devam etmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.