Memur, 3600 ek gösterge için Meclis’te: Verilen sözler tutulsun!

Memur, 3600 ek gösterge için Meclis’te: Verilen sözler tutulsun!

Savdes-Sen memur ve emeklilerin yaşadığı sorunları duyurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Tuncay Cengiz, “3600 Ek Gösterge için verilen sözlerin tutulması gerek” diye konuştu.

Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz ve sendika üyeleri, memur ve emeklilerin sorunlarını duyurabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde buluştu.

Burada bir basın açıklaması yapan Cengiz, verilen sözlere rağmen 3600 ek gösterge adaletsizliğinin çözülmediğini, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılmadığını aktardı.

1-008.jpg

GÖZLER TORBA YASADA

Memur ve emeklilerinin gerçek manada refahtan pay alabilmesi için, torba yasalara odaklandıklarını söyleyen Cengiz şöyle konuştu:

“En düşük memur maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını, vergi diliminin %15’te sabitlenmesini, ülkenin büyüme oranında hesap edilecek refah payının her yılbaşında ücretlere ayrıca yansıtılmasını istiyoruz.

Emekli maaşı bağlama oranının yeniden düzenlenmesini, emekli ikramiyelerinin bir ev alabilecek şekilde piyasa rayiçlerine göre revize edilmesini istiyoruz.

2-002.jpg

3600 EK GÖSTERGE VURGUSU

3600 ek gösterge için verilen sözlerin tutulması gerektiğini ifade eden Cengiz, “Birinci dereceye gelmiş tüm memurlara, sınıf ayırımı ve herhangi bir şart getirilmeksizin ek göstergenin verilmesini, hiyerarşik düzen çerçevesinde tazminat yansıtma oranlarının artırılmasını istiyoruz.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı, 1965 yılından bugüne kamunun kanayan yarasıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılmasını, mevcut personelin eğitim ve mesleklerine uygun diğer hizmet sınıflarına atanarak “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar Kararında” bu yönde düzenleme yapılmasını, verilen sözlerin tutularak geciken adaletin tesis edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.