Memur-Sen’den konut kirası çıkışı: Yüzde 25 sınırı devam etmeli

Memur-Sen’den konut kirası çıkışı: Yüzde 25 sınırı devam etmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kira artış sınırının 1 Temmuz sonrasında da devam etmesi gerektiğini ve sabit gelirli kamu görevlilerinin daha fazla mağdur edilmemesi için uğraş vereceklerini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kira artış sınırının 1 Temmuz sonrasında da devam etmesi gerektiğini ve sabit gelirli kamu görevlilerinin daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yalçın, 2022 Haziran ayında getirilen yüzde 25 kira artış sınırının kamu görevlileri için önemli bir rahatlama sağladığını belirtti. Düzenlemenin kamu görevlilerinin en büyük harcama kalemi olan kira tutarlarını kontrol altına alarak önemli bir koruma sağladığını ifade eden Yalçın, "Faiz oranlarındaki artış ve enflasyon nedeniyle konut fiyatlarının aşırı yükselmesi ev sahibi olmayı zorlaştırırken, yüzde 25 kira artış sınırı sabit gelirliler için önemli bir koruma sağlamıştır" dedi.

2-004.jpg

KAMU HİZMETİ ZARAR GÖREBİLİR

Kira artış sınırlamasının 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona ereceğini hatırlatan Yalçın durumun kamu görevlilerinin gelirlerini azaltacağını ve kamu hizmeti sunumunu olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Bölgesel düzeyde yaşanan farklılıklar nedeniyle tayin ve görevlendirme gibi yer değişikliklerinin artacağını ve bunun da kamu hizmetine zarar vereceğini vurguladı.

Yalçın, kira artış sınırlamasının devam etmesi ve sabit gelirlilerin gelirlerini artırmaya yönelik formüllerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

3-001.jpg

MEMURU TEDİRGİN ETMEYİN

Toplu sözleşme hükümlerinin engellenmemesi gerektiğini belirten Yalçın, koruyucu giyim, servis hizmeti ve fazla çalışma ücreti gibi hakların tasarruf tedbirleriyle engellendiğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ve toplu sözleşme hükümleri içinde yer alan Toplu Sözleşme İkramiyesi'ne ilişkin düzenlemelerin yapılmasını bekleyen kamu görevlilerinin, sosyal maliyet üretecek ve çalışma barışını bozacak tedbirlerle karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Yalçın, "Kamu kurum ve kuruluşları üzerinde oluşturulan tedirginlik sona erdirilmeli, kamu görevlilerimizin alın terinin karşılığı, Memur-Sen’in kazanımlarının hakkı eksiksiz teslim edilmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.