Memurlar ses yükseltiyor: Haklarımız iyileştirilsin

Memurlar ses yükseltiyor: Haklarımız iyileştirilsin

Geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirilen Yedinci Dönem Toplu Sözleşme süreci ve sonuçları memur ve emeklinin dilinde. Yetkililer kamu kesimine seslenerek haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Yedinci Dönem Toplu Sözleşmelerinden istediği sonucu alamayan memurlar ses yükseltiyor. Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, memur maaşlarının yüksek enflasyon karşısında eridiğini belirterek kamudaki yetkililere seslendi. Cengiz, “TÜRK-İŞ, kasım ayı açlık yoksulluk sınırını 45 bin 686 TL olarak açıkladı. Yoksulluk sınırı altında açlıkla mücadele eden memurları ilgilendiren yıllık gıda enflasyonu yüzde 80,12’ye ulaşmıştır” dedi.

2.png

MEMURUN KONUT SORUNU

Bahçeşehir Üniversitesi BETAM tarafından yapılan araştırma sonuçlarını paylaşan Cengiz, “2022 yılında Türkiye genelinde kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı ortalaması yüzde 172,9, 2023 yılı ilk altı aylık dönemindeki artış oranı ortalaması yüzde 121,1 olarak açıklanmıştır. Bu veriler ışığında bir memurun oturabileceği orta halli bir daire fiyatı büyükşehirlerde 15.000 ila 25.000 aralığına yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

3.png

YOKSULLUK SINIRI VURGUSU

Memur kesiminin bu ücretlerle yeni bir konut kiralayabilmesi ve yaşamını idame ettirebilmesinin imkânsız hale geldiğini söyleyen Cengiz, “Hükümetimiz çıkaracağı torba yasalar ile sorunu çözme imkân ve kabiliyetine sahiptir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalıdır.

Vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmeli, ülkenin büyüme oranında refah payı her yıl ücretlere ayrıca yansıtılmalıdır. Ayrıca seyyanen zam uygulamasından vazgeçilerek artışlar taban aylıklara yansıtılmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.