Merdiven altı estetik işlemler öldürüyor

Merdiven altı estetik işlemler öldürüyor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, hatalı estetik uygulamalarının düzeltildiğine ilişkin bilgi vererek özellikle son 1 yılda hastanelerine bu tarz vakaların çok geldiğini aktardı.

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, dolgu ve botoks gibi estetik işlemleri doktor olmayanların, kuaför salonlarında çalışanların yaptığını duyduklarını belirterek, “Kanuni olarak bu işlemleri dermatologlar, plastik cerrahlar ya da medikal estetik uzmanı dediğimiz, Bakanlıktan özel sertifika almış doktorlar yapabiliyor" dedi.

Yanlış estetik uygulamalarından şikayetçi olan kişilerin sorunlarının çözümü için uzman arayışına girerken İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay ile Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Gülşen ve ekibi hatalı estetiklere, bunlardan kaynaklanan komplikasyonlara müdahale ediyor.

Hatalı estetik uygulamalarının nasıl düzeltildiğine ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Kutlubay, özellikle son 1 yılda hastanelerine bu tarz vakaların çok geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, “Kanuni olarak bu işlemleri dermatologlar, plastik cerrahlar ya da medikal estetik uzmanı dediğimiz, Bakanlıktan özel sertifika almış doktorlar yapabiliyor. Ama branşı olmayan diğer hekimlerin, diş hekimlerinin de bu işleri yaptıklarını duyuyoruz” ifadelerini aktardı.

Kutlubay, estetik işlemi yapan kişinin anatomiyi çok iyi bilmesi gerektiğini ve doğru noktaya doğru maddeyi enjekte etmesi gerektiğini vurgularken, merdiven altı estetik uygulamalarının kişiyi ölüme bile götürebileceğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.