Mersin’de 3,5 milyonluk spor malzemesi vurgunu

Mersin’de 3,5 milyonluk spor malzemesi vurgunu

Mersin’e Pakistan'dan getirilen 3,5 milyon lira değerindeki futbol ve voleybol toplarını gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra mal sahibine teslim etmeyerek dolandırdığı iddia edilen müşavirlik firması sahibi U.Ş., gözaltına alındı.

Olay, Elazığlı iş adamı M.K'nin, Mersin Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine yaptığı şikâyetle ortaya çıktı. Elazığ'da spor malzemeleri satışı yapan M.K., Pakistan'dan piyasa değeri 3,5 milyon lira değerinde futbol ve voleybol topu satın aldı. Ürünlerin gümrük işlemleri için de Mersin'de gümrük müşavirlik firması sahibi U.Ş ile anlaştı. U.Ş., Pakistan'dan gelen spor malzemelerini Mersin Limanı'ndan çıkardı ancak M.K.'ye teslim etmedi.

M.K.'nin şikâyeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, birçok güvenlik kamera görüntüsü, PTS ve KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) görüntüleri incelendi. Spor malzemelerinin ilk konulduğu depodan birkaç farklı yere aktarıldığı belirlenirken, ürünlerin son olarak merkez Akdeniz ilçesi sınırlarında bir depoda saklandığı ortaya çıktı. Ekipler tarafından depoya yapılan baskınla ürünler ele geçirilerek, M.K.'ye iade edildi. Şüpheli U.Ş., ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.