Mersin'e kritik uyarı: Sel, yıldırım, fırtına!

Mersin'e kritik uyarı: Sel, yıldırım, fırtına!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Mersin hava raporunu yayınladı. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre Mersin'i sağanak yağış vuracak. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava raporlarına göre Mersin bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

MERSİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Mersin'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Mersin'de rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış anında zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

mersin-5.jpg

MERSİN'E KRİTİK UYARI

Meteoroloji Mersinlileri şu ifadelerle uyardı:

"01.05.2024 Çarşamba günü Doğu Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; gece saatlerinden itibaren Gaziantep ve Kilis çevrelerinde, sabah saatlerinden itibaren ise Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.