Mersin’in o ilçesinde DEM Parti farka koştu

Mersin’in o ilçesinde DEM Parti farka koştu

Dün gerçekleşen yerel seçim sonuçlarına göre Mersin’in Akdeniz ilçesinde DEM Parti farka koştu. Oyların tamamının sayılmasıyla birlikte Eş Başkan Adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan yüzde 36,92 oy alarak Akdeniz Belediye Başkanları olarak seçildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları netleşti. Usulsüzlüklerle gündeme gelen Mersin’in Akdeniz İlçesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan yüzde 36,92 oy alarak Akdeniz Belediye Başkanları olarak seçildi. AKP adayı Muhammet Mustafa Gültak ise yüzde 30,39 oy aldı. Böylelikle Akdeniz Belediyesi 7 puan farkla DEM Parti yönetimine geçti. Sandıklar ilk açıldığı anda DEM Parti Akdeniz İlçe Örgütü binasının önüne akın eden Barış Anneleri başta olmak üzere Akdeniz halkının coşkusu seçim sonuçlarının ardından katlanarak arttı. Saat 08.00 itibariyle İlçe Örgütü binası önünde toplanan kitle sık sık, “Akdeniz bizimdir bizim kalacak” sloganlarıyla, halaylar ve zılgıtlarla kutlamaları sürdürdü. Seçim sonuçlarının yüzde yüzü açıklanana kadar Akdeniz İlçe Örgütü binası önünde kalmaya devam eden halk, “Sabaha kadar” buradayız diyerek seçim sonuçlarını bekleyeceklerini kaydetti.

Sandık verilerinin netleşmesinin ardından Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, saat 04.10’da DEM Parti Akdeniz İlçe binası önünde kendilerini bekleyen kitleye yönelik açıklama yaptı.

‘HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ’

Açıklamada ilk olarak söz alan Nuriye Arslan, gençlerin ve kadınların gönüllerinin hasreti ve inancıyla kazandıklarını belirtti. Halkın oylarına sahip çıkması karşısında saygıyla eğildiğini belirten Arslan, “hepimiz 24 saattir ayaktayız. Önemli bir başarı elde ettik. Öyle bir başarı elde ettik ki artık kimse bizim elimizden almaya cesaret edemez. Biz bu mücadelede yaralarımızla hep var olacağız, halkımızın yanında olacağız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.