Meta hakkında şok bir iddia daha: O kişi üst düzey yönetici mi yoksa ajan mı?

Meta hakkında şok bir iddia daha: O kişi üst düzey yönetici mi yoksa ajan mı?

Meta şirketi hakkında şok bir iddia daha ortaya atıldı. Siber Güvenlik Uzmanı Ersin Çahmutoğlu, Filistinlilerin bilgilerini İsrail’e verdiği söylenen Whatsapp’ın üst düzey yöneticisinin İsrail ajanı olduğunu söyledi.

Siber Güvenlik Uzmanı Ersin Çahmutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, WhatsApp'ın, kullanıcı bilgilerini doğrudan İsrail istihbaratına verdiğinin söylendiğini hatta İsrail’in Hamas üyesi olduğundan şüphelenilen bir kişiyle aynı WhatsApp grubunda yer alanları da tehdit belirleyerek; aynı WhatsApp grubunda bulunmaları nedeniyle masum insanları öldürdüğünün öne sürüldüğünü söyledi. Çahmutoğlu, Lavender isimli yapay zeka sistemiyle bunun yapıldığının belirterek, bu sistemin kurucularından İsrail Unit8200 istihbarat örgütünden bir ismin şu anda Whatsapp’ın üst düzey bir yöneticisi olduğunu sözlerini ekledi.

israil.jpg

BUNU YAPMALARI MÜMKÜN

Siber Güvenlik Uzmanı Ersin Çahmutoğlu, “Lavender yapay zeka sistemi, Hamas üyesi olduğundan şüphelenilen bir kişiyle aynı WhatsApp grubunda yer alanları da tehdit olarak belirliyor. Yani İsrail'in, sırf şüpheli bir militanla aynı WhatsApp grubunda bulunmaları nedeniyle masum insanları öldürdüğü öne sürülüyor. Bu grupların çoğu İsrail saldırılarından kaçmayı planlamak için oluşturulmuş ve WhatsApp bu gruplardaki kişiler ve görüşmelere dair bilgileri İsrail istihbaratına verdiğine inanılıyor. Peki bu mümkün mü? Meta, İsrail'e bu bilgileri veriyor mu? Evet, bu mümkün. Meta, dilediği devletin istihbarat servisine bu tür bilgileri verebilir. Hukuk, gizlilik, mahremiyet, güvenlik endişeleri bunların hiçbir zaman umrunda olmadı” diye konuştu.

siberguvenlik.jpg

BİRÇOK İSİM VAR

Ersin Çahmutoğlu, “Peki gelelim diğer soruya. Meta bu bilgileri neden İsrail'e versin? WhatsApp'ın bağlı olduğu Meta şirketinin üst düzey bir yöneticisi yıllar önce İsrail askeri istihbaratı mensubuydu. Bu kişi Guy Rosen. Meta'nın Bilgi Güvenliği Direktörü. Kendisi bir zamanlar İsrail'in elit istihbarat birimi Unit 8200'de görev yapmıştır. (Unit 8200'ün, ABD'deki NSA'nın İsrail'deki muadili olduğunu ve Lavender'ı inşa eden teşkilat olduğunu hatırlatayım) Rosen dışında şirkette, İsrail vatandaşı olan ve Tel Aviv ile irtibatı bulunan Amy Palmer ve Adam Mossari gibi birkaç üst düzey isim daha var. Bu ilişkiler sayesinde Meta'nın İsrail istihbaratına ve ordusuna bilgiler aktarması mümkün” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.