Meteoroloji 10 il için alarm verdi: Kar kalınlığı 20 santimi aşacak

Meteoroloji 10 il için alarm verdi: Kar kalınlığı 20 santimi aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerine göre, 10 il için sarı kodlu uyarı verildi. Meteoroloji, yoğun kar yağışı beklenen illerde kar kalınlığının 10 ile 20 santimetre üzerinde olacağını belirtti. İşte detaylar...

Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Türkiye'de bazı illere yoğun kar uyarısı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerine göre, 10 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu kentler için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, kar kalınlığının 10 ile 20 santimetre üzerinde olacağını belirtti.

harita.jpg

10 İL İÇİN KUVVETLİ KAR

Kar yağışlarının; Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MGM tarafından Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van, Siirt, Şırnak ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.