Meteoroloji açıkladı: Kar ve sağanak yağış var!

Meteoroloji açıkladı: Kar ve sağanak yağış var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, yeni haftanın ilk iş gününde yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış ve kar bekleniyor. İşte son hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın ilk günü için son hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin raporuna göre, yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış ve kar etkili olacak.

Son değerlendirmelere göre; Çanakkale, Balıkesir, Antalya, Antep, Adıyaman ve Kilis'te kuvvetli sağanak beklenirken, Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde (4-6 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

meteo.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Rüzgarın, Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.