Meteoroloji bu illeri uyardı: Kuvvetli kar yağışına dikkat!

Meteoroloji bu illeri uyardı: Kuvvetli kar yağışına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava raporlarına göre birçok ilde kar yağışı ile birlikte, sabah ile gece saatlerinde pus, yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava analizlerine göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

111.png

BUZLANMA VE DON

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışlarına dönmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji'nin raporlarına göre sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

22.png

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

AKOM'DAN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM), kentteki yağışların pazar akşamından itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği, pazartesi öğlen saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.