Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

702-x-351-piksel.png

Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'ın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli etkili olması, Kıyı Ege'de ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor.

Bir süredir ülke genelinde etkili olan ve hayatı felç eden yağışlı hava cuma gününden itibaren etkisini yitirecek. Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı ve mevsim normalleri üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Önümüzdeki 5 günlük süreçte günün en yüksek sıcaklık değerleri Ankara'da 15, İzmir ve Samsun'da 22, İstanbul'da 19, Diyarbakır'da 16, Antalya'da 23, Adana'da 24 dereceye kadar yükselecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.