Meteoroloji saat verdi: 45 il için sarı alarm

Meteoroloji saat verdi: 45 il için sarı alarm

Türkiye yağmura doyacak. Meteoroloji, yurdun batı kesiminde sağanak ve fırtınanın etkili olacağını açıklayarak 45 il için "Sarı" kodlu uyarı verdi. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Buna göre yurdun batı kesiminde sağanak ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji, 45 il için "Sarı" kodlu uyarı verdi. Birçok ilde sabaha karşı başlayan sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

haritatahmingun1.png

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; (Bilecik hariç) Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI

Rüzgârın, Marmara’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de güney ve güneybatı yönlerden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

45 İLDE ALARM

Meteoroloji'nin fırtına ve sağanak için sarı alarm verdiği iller şöyle:

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.