Meteoroloji sarı kod verdi: 7 bölgede yağış

Meteoroloji sarı kod verdi: 7 bölgede yağış

Meteoroloji, yurdun 7 bölgesinde de sağanak yağış beklendiğini açıkladı. 15 il için "Sarı" kod veren Meteoroloji, yağışlar için vatandaşları uyardı. İşte hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Son tahminlere göre, yurdun 7 bölgesinde de sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, ülke genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceğini ifade etti.

Yağışların etkili olacağı illeri tek tek açıklayan Meteoroloji; Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde sağanak yağışın kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

meteoroloji.jpg

Meteoroloji'nin açıklamasında "Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

15 İL İÇİN "SARI" KOD

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarı verdiği iller şu şekilde:

Adana, Diyarbakır, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Mardin, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sivas, Yozgat, Aksaray, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.