Meteoroloji sarı kod verdi: Gök gürültülü sağanak etkili olacak

Meteoroloji sarı kod verdi: Gök gürültülü sağanak etkili olacak

Ramazan bayramı öncesi hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji, 15 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, birçok bölgede gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporlarını paylaştı. Buna göre, arefe günü için 15 ile sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri,Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

saganak.png

Bayram tatilinde hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Yurdun güney ve batı kesimlerinde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üstüne çıkacak. Arife günü ise bazı bölgelerde yağış bekleniyor.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Kilis ve Osmaniye.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.