Meteoroloji sarı ve turuncu kod verdi

Meteoroloji sarı ve turuncu kod verdi

Meteoroloji'den 16 il için sarı, 1 il için turuncu kodlu uyarı geldi. Son hava durumu tahminlerine göre, yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli yağış bekleniyor. Ayrıca sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-5 derece altına düşmesi bekleniyor.

16 İLE SARI, 1 İLE TURUNCU KOD

Meteoroloji, 16 il için sarı ve 1 il için turuncu kodlu uyarı yaptı. Adana, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Mersin, Kars, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapılırken Hatay için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

hava-durumu-harita.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın batısında ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli, Hatay çevrelerinde çok kuvvetli olması olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.