Meteoroloji uyardı: Yeni haftaya dikkat

Meteoroloji uyardı: Yeni haftaya dikkat

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, yeni haftanın ilk iki gününde yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklıklarında da 4-5 derecelik artış olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yeni haftada hava durumunun nasıl olacağı belli oldu. Pazartesi ve Salı günleri yurdun büyük bir bölümünde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji, yeni haftada hava sıcaklıklarının 4-5 derece artacağını belirtti.

meteooroloji.png

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 2-6 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.