Meteoroloji'den Mersin'e kritik uyarı: O saatlere dikkat!

Meteoroloji'den Mersin'e kritik uyarı: O saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Mersin hava raporunu yayınladı. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre Mersin'de önümüzdeki günlerde sağanak yağış etkili olacak. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava raporlarına göre Mersin bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Beklenen yağışların Adana, Mersin’in iç kesimleri (Toroslar mevkii, Mut, Gülnar, Çamlıyayla), Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

mersin-5.jpg

MERSİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Mersin'de hava sıcaklıklarının bölge genelinde 3 ila 7 derece azalması bekleniyor. Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Hatay'ın güneyinde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

MERSİN'E KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu ifadelerle Mersinlileri uyardı:

"Doğu Akdeniz'de Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2024 Cuma günü ilk saatlerden itibaren Adana, Mersin’in iç kesimleri (Toroslar mevkii, Mut, Gülnar, Çamlıyayla), Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.