Meteoroloji'den uyarı geldi: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji'den uyarı geldi: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji, hafta sonuna ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, yurdun doğusunda sıcaklıkların düşmesi beklenirken, 3 bölgede de sağanak yağış etkili olacak. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan ayının son hafta sonuna ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Son rapora göre, 3 bölgemizde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yurdun doğusunda, 2-4 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın şiddeti ise orta kuvvette olacak.

meteoroloji.jpg

Son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan haric), Güney Doğu Anadolu (Mardin haric) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.