Metin Özaslan: Sorunları hep beraber çözeceğiz

Metin Özaslan: Sorunları hep beraber çözeceğiz

CHP'den Mamak Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Metin Özaslan, Yeşilbayır Mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Özaslan, "Mamak’ta mahallelerimizin tüm sorunlarını biliyorum. Sorunları hep beraber istişare içerisinde çözeceğiz" dedi.

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Metin Özaslan, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Yeşilbayır Mahallesinde esnafla bir araya gelen Özaslan, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Mamak'a hizmet için yola çıktığını belirten Özaslan, Mamak’ın öz evladı olarak ‘ilk yerli aday’ olduğunu söyledi.

"SORUNLARI HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ"

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda yerel yönetimlerin, halka en yakın yönetim birimleri olma özelliği taşıdığını ifade eden Özaslan, projelerinden şöyle bahsetti:

“Mamak’ta mahallelerimizin tüm sorunlarını biliyorum. Sorunları hep beraber istişare içerisinde çözeceğiz. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Seçildiğimiz takdirde hizmetlerin hayata geçirilmesi anlamında esnaf ve sanatkarlarımızla da işbirliği içerisinde çalışacağız.

Önceliğimiz; kalkınmacı belediyecilik anlayışı ile yoksullukla, işsizlikle ve geri kalmışlıkla mücadele olacak. Mamak’ta sanayi, tarım ve hizmet sektörlerini geliştireceğiz. Mamak’ta sanayi şu an çok düşük seviyede. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında MKE’nin Kapsül Fabrikası (Kayaş) ve Gaz Maske Fabrikası (Mamak) kuruldu. Buralarda binlerce insanımız çalışıyor, bölgeye ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyordu ama bu yatırımlar kapatıldı. Mamak, Savunma Sanayiinin merkeziydi o dönemler, bu gibi yatırımlar daha da büyütülmeliydi.

"MAMAK'TA SANAYİ KURACAĞIZ"

Çevreye zarar vermeden, planlı bir şekilde özel sektörü de katarak mutlaka sanayiyi Mamak’ta kuracağız. Mamak’ın mikro klima bir iklimi var. Geçmişte Ankara’nın en güzel sütü, balı bu bölgede olurdu. Yeniden süt ve yoğur fabrikalarının kuruluşunu sağlayacak, bal üretimini teşvik edeceğiz. Hayvancılığı, geliştirecek ve bir mezbaha kuracağız. Mamak’ta hizmet ve turizm sektörünü geliştireceğiz. Müze ve kongre merkezleri yapacağız. Ticaret hayatını canlandıracağız, rekreasyon-eğlence-dinlenme-spor alanlarını geliştireceğiz. Bölgemizde bir şehir hastanesi, stadyum ve üniversite için projelerimiz var. Tüm bu projelerimizi geliştirirken hep Mamaklılardan gelecek talep ve öneriler doğrultusunda hareket edeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.