Metrekareye 50 kilogram yağış düştü

Metrekareye 50 kilogram yağış düştü

Balıkesir’de yaşanan yağış görenleri şoke etti. Yaşanan yağış sebebiyle cadde ve sokaklarda su baskınları meydana geldi. Metrekareye 50 kilogram yağış düştü.

Balıkesir’de yaşanan yağış görenleri şoke etti. Yaşanan yağış sebebiyle cadde ve sokaklarda su baskınları meydana geldi. Metrekareye 50 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından, saat 22.00 sıralarında aniden bastıran ve 30 dakika süren sağanak ile dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bodrum ve zemin katlarda bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, şiddetli yağıştan etkilenen bölgelerde incelemede bulundu.

30 DAKİKADA METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Şiddetli yağıştan en fazla etkilenen bölgeler Altıeylül ilçesine bağlı Bahçelievler ve Plevne mahalleleri oldu. Polis ekipleri bazı caddeleri ulaşıma kapadı. Yarım saatlik sürede metrekareye 50 kilograma yakın yağışın düştüğü açıklandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kısa sürede aşırı yağış olmasından dolayı, yoğun bir yağmura maruz kaldık. Hiçbir rögar taşmadı. Neyse ki hava döndü. Su biriken yerlerde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın şiddeti nedeniyle Cengiz Topel Caddesinde rögarlara aşırı yüklenmesinden dolayı asfalt bile patladı. Şu anda hiçbir vatandaşımızın canı yanmadı. Maddi hasarı da bir şekilde vatandaşımızla el ele verip, hallederiz. Herkese geçmiş olsun" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.