‘Metro Uluslararası Bir Üniversite Olmamıza Büyük Katkı Sağlayacak’

‘Metro Uluslararası Bir Üniversite Olmamıza Büyük Katkı Sağlayacak’

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başbakan’ın açıkladığı Çubuk’a yapılası planlanan metronun uluslararası bir üniversite olmalarına büyük katkı sağlayacağını belirterek bitmesini 4 gözle beklediklerini söy

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

2016-2017 eğitim yılında Esenboğa Külliyesinde eğitim verecek olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Habervaktim’e konuştu. Arıcan, Başbakan’ın açıkladığı Çubuk’a yapılası planlanan metronun uluslararası bir üniversite olmalarına büyük katkı sağlayacağını belirterek bitmesini 4 gözle beklediklerini söyledi.

2016-2017 EĞİTİM YILI ESENBOĞA KÜLLİYESİ’NDE

“2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Rektörlük ve 4 fakültemizle Esenboğa Külliyesi’nde inşallah eğitim öğretime başlayacağız” diyen Musa Kazım Arıcan, “Ekim ayından itibaren faaliyete başlayacaktır. Üniversite binalarımız şuan yüzde 95 oranında tamamlanmış durumda, yollar şuan asfaltlanıyor. İnsan Bilimleri Fakültesi, İslami Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İşletme Fakültesi olarak 2016-2017 eğitim yılında Esenboğa Külliyesi’nde eğitim vereceğiz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN BÜYÜK DESTEKLERİ VAR

Başkanı Binali Yıldırım’ın Keçiören Metrosu’nun açılışında açıkladığı metro projesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Prof. Dr. Arıcan, “Beklediğimiz bir müjde, bu daha önceden bize deklare edilmişti. Keçiören’e kadar giden metronun devamında Esenboğa’ya oradan Üniversitemize ardından Çubuk’a kadar gideceği müjdesi bizi heyecanlandırdı. Bizde üniversitemizin bu bölgeye gelmesiyle beraber bu bölgede bir hareketliliğin, nüfus yoğunluğunun yaşanacağını biliyoruz. Hükümetimiz bunun bilincinde Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin ilk mimarlarından, Esenboğa’ya kadar zaten bir metro planlaması vardı. Üniversitemizde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kurulmuş bir üniversite ve metronun üniversitemize gelmesi konusunda sağ olsunlar büyük destekleri var” diye konuştu.  

TÜM DESTEĞİMİZİN HÜKÜMETİMİZLE

Projenin biran önce bitmesini beklediklerini söyleyen Arıcan, “Bu metro projesinin hızla tamamlanması üniversitemizin uluslararası bir üniversite olmasına daha fazla katkı sağlayacak. Esenboğa Havalimanının uluslararası bir havaalanı olması metroyla entegre olmasıyla birlikte çok olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesini tamamlanmasını 4 gözle bekliyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Tüm desteğimizin hükümetimizle, yetkililerle ve bize düşen neyse yapmaya da hazırız. Ama şundan da eminiz bu konuda çok iyi bir planlanma olduğunu ve bununda hayata geçirilmeye çalışıldığını da farkındayız” dedi.

2 FAKÜLTE FETÖ’NÜN ESKİ ÜNİVERSİTESİNDE

4 Fakültenin ve rektörlüğün Esenboğa’ya taşınacağını ifade eden Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Yaklaşık 5 bin civarı öğrenci potansiyelimiz mevcut ama şöyle bir durum değişikliği yaşandı. Son menfur darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, PYD yapılanmasının unsurları olan iş dünyasına ve vakıflara devletimiz el koydu. Bunların arasında yükseköğretim kurumları da, vakıf üniversiteleri de var. Bu üniversitelerden biride bizim üniversitemize devredildi, dolayısıyla bizim şuan yeni bir külliye alanımız oluştu. Turgut Özal Üniversitesi olarak adlandırılan vakıf üniversitesini de Üniversitemiz tarafından koordine edilmesi gibi bir görev verildi. Dolayısıyla bu üniversiteye ait şehir içindeki alanlarda üniversitemiz tarafından kullanılacak. 2 fakültemiz bu devredilen üniversiteye yerleştirilecek, eğer bu öğrencilerimizde Esenboğa Kampüsüne gelseydi yaklaşık 6-7 bin öğrencimiz olacaktı” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.