Mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar Ankara'yı kara hasret bıraktı

Mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar Ankara'yı kara hasret bıraktı

Kar, Başkent’e bu kış bir türlü uğramadı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte vatandaşlar en çok, “Ankara’ya ne zaman kar yağacak, Şubat geldi kar niye gelmedi?” sorusunun cevabını aramaya başladı.

Şubat ayının içerisinde olmamıza rağmen Başkent’te havalar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Mevsimden dolayı karın yağmasını dört gözle bekleyen Başkentli vatandaşlar bugünlerde en çok “Ankara’ya ne zaman kar yağacak?” sorusunun cevabını arıyor. 

YAĞMUR VAR AMA KAR YAĞIŞI BEKLENMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika verilerine göre sıcak geçen Ocak ayı sonrasında Şubat ayına da mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklarla giriyoruz.  Ankara’da sıcaklıklar hafta boyu 10-14 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. Başkent’te hafta içi bazı günler belli aralıklarla yağmur beklenmesine kar yağışı gözükmüyor.

VATANDAŞLARIN KAR ÖZLEMİ

Şubat ayının ilk haftasını geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde Başkent’e hala kar yağmaması vatandaşları da endişelendiriyor. Sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlarda bulunan vatandaşlar şunları söylüyor:  Murat Şahin: “Şubat ayı… İstanbul ve Ankara’da kar olmayan kış devam ediyor. Şubat yarısı 14-15 için ihtimal var ve sonrası için de. Bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler.” Dursun Kaplan: “Ankara güneşli bu aralar, kar göremeyeceğiz anlaşılan.” Dilan Dilanay: “Çamlıca’ya bile lapa lapa kar yağıyor Ankara’da hala kuru ayaz.” , “Ankara’ya kar Haziran’da yağacak galiba. Aralık, Ocak bitti Şubat’ta bile tık yok.”

ELMADAĞ’DAKİ KAR KALINLIĞI DÜŞÜYOR 

Başkent’te kar sadece çok yüksek kesimlerde yer alıyor. Meteoroloji’den edinilen bilgilere göre Elmadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 17 santime düştü. Yeşildere bölgesinde ise 10 kar kalınlığı cm’e kadar indi. Elmadağ’da geçen hafta kar kalınlığı 25 cm’i geçiyordu. Karın Başkent’e bir türlü yağmaması Elmadağ’daki kayak merkezini olumsuz bir şekilde etkiledi.  

GEÇEN SENE SIK SIK KAR YAĞMIŞTI

Meteoroloji uzmanlarından edinilen bilgilere göre önümüzdeki bir hafta içerisinde Ankara’da yağmur beklenirken kar yağışı beklenmiyor; ancak Şubat ayı ortalarında kar yağışı yüksek ihtimal. Geçtiğimiz sene Ankara’da Aralık ayından itibaren kar yağışı olmuş Başkent sık sık beyaz örtüye bürünmüştü. Başkent’i etkisine alan kardan dolayı Vali Ercan Topaca tarafından okullar çoğu kez tatil edilmişti. Bu sene ise okullar kardan dolayı tatil edilmedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.