Mezoterapi tedavisi yaygınlaşıyor: Güvenilirliği merak konusu

Mezoterapi tedavisi yaygınlaşıyor: Güvenilirliği merak konusu

Son dönemlerde hem erkeklerin hem de kadınların yaygın olarak tercih ettiği estetik yöntemlerden biri olan Mezoterapi hakkında bazı detaylar araştırılıyor. Merak edilenleri haberimizde derledik.

Mezoterapi, cilt problemlerini tedavi etmek, saç dökülmesini durdurmak, kilo verme sürecini desteklemek ve vücudu şekillendirmek gibi çeşitli estetik ve tıbbi amaçlar için kullanılan bir tedavi yöntemi olarak sıkça tercih ediliyor. Bu yöntemde, vitaminler, mineraller, amino asitler, hyaluronik asit gibi besleyici maddeler, küçük dozlarda ve belirli bir derinliğe enjekte edilerek uygulanıyor.

Son dönemde hem kadınların hem de erkeklerin sıkça tercih ettiği mezoterapi yönteminin güvenilirliği ve diğer detayları da merak ediliyor.

702-x-351-piksel-6.jpg

Peki, mezoterapi nasıl uygulanır, bu uygulamalar güvenilir mi? İşte tüm detaylar...

MEZOTERAPİ NASIL UYGULANIR?

Uzmanlar, mezoterapiyi cilt altına uygulanan enjeksiyonlar olarak tanımlıyor ve bu enjeksiyonlarla cilt altına doğrudan besleyici maddelerin enjekte edilmesini sağlayarak, cildin yenilenmesine yardımcı olduğunu kaydediyor.

Uzmanlar ayrıca bu tedavinin özellikle belli bir yaş üzerindeki kişilerde yüzdeki ince kırışıklıkların azaltılması, cilt tonunun eşitlenmesi, selülitlerin azaltılması, saç dökülmesinin engellenmesi gibi durumlarda tercih edilen bir yöntem olarak yaygınlaştığını söylüyor.

MEZOTERAPİ GÜVENİLİR Mİ?

Mezoterapinin güvenilirliği hakkında net bir görüş bulunmamakla birlikte uygulama yapılacak kişinin özellikleri, durumu ve sağlık geçmişinin dikkate alınması gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.