MHP adayı Önder Kahveci seçildi mi? Önder Kahveci milletvekili oldu mu?

MHP adayı Önder Kahveci seçildi mi? Önder Kahveci milletvekili oldu mu?

2023 Ankara seçim sonuçlarının detayları merak ediliyor. MHP Ankara adaylarından Kamu Sen eski Başkanı Önder Kahveci seçildi mi? MHP adayı Önder Kahveci milletvekili oldu mu?

14 Mayıs’ta 2018 seçimlerinde aldığı oyu koruyarak büyük sürpriz yapan MHP, Ankara gibi büyükşehirlerde ise oy kaybı yaşadı. MHP, 2018 seçimlerinde 40 milletvekili çıkarmıştı. 14 mayıs 2023 seçimlerinde yaklaşık aynı oyu alan MHP bu kez 50 milletvekili kazandı.

MHP’nin Kilis, Çankırı, Çorum gibi illerde oylarını artırdığı gözlenirken, Ankara gibi Büyükşehirlerde oyu düştüğü gözlendi. MHP, 2018 seçimlerine oranla Ankara’da 2 milletvekili birden kaybetti; 5 olan vekil sayısı 3’e düştü.
MHP Başkent’te 3 bölgeden de 1’er vekil çıkardı. Böylelikle sadece 1. sıralardaki isimler seçilmiş oldu. Bu isimler 1. Bölgede Mevlüt Karakaya, 2. Bölgede Sadir Durmaz, 3. Bölgede Yaşar Yıldırım oldu.

ERKAN HABERAL SEÇİLEMEDİ

3. bölge ikinci sıra adayı Erkan Haberal ise seçilemedi. Haberal 2018’te milletvekili seçilmişti.

ÖNDER KAHVECİ SEÇİLDİ Mİ?

Peki Önder Kahveci seçildi mi? MHP adayı Önder Kahveci milletvekili oldu mu? Kamu Sen eski Başkanı Önder Kahveci MHP’nin Ankara 1. Bölge 2. Sıra adayıydı ve seçilemedi. MHP 2023 seçimlerinde Ankara 1. Bölgede yaklaşık yüzde 8 oy aldı ve bu oyla ancak 1 vekil çıkarabildi bu isim de Mevlüt Karakaya oldu.

MHP’DEN 2, HDP’DEN 1 VEKİL CHP’YE GEÇTİ

Ankara’nın 36 milletvekilinden 15’ini AK Parti, 13’ünü CHP, 5’ini İyi Parti, 3’ünü MHP kazandı. 2018 seçimlerine oranla AK Parti ile İyi Parti vekil sayılarını korurken, MHP’de 2 azalma oldu. HDP geçen seçimde 1 vekil çıkarmıştı bu kez hiç milletvekilliği kazanamadı. CHP vekil sayısını 3 artırdı.

Önder Kahveci kimdir?

1962 yılında Amasya-Göynücek ilçesinde doğan Önder Kahveci, Konya Sağlık Meslek Lisesi mezunudur. 2018 yılında, 21-22 Nisan 2018 tarihinde yapılan Türkiye Kamu-Sen 6. Olağan Genel Kurulu'nda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığına seçildi. Kahveci bu görevinden istifa ederek milletvekillik aday adaylığı için MHP'ye başvurmuştu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.