MHP Ankara’da sıfırlandı: Tüm ilçeler CHP’ye kaybedildi

MHP Ankara’da sıfırlandı: Tüm ilçeler CHP’ye kaybedildi

31 Mart mahalli seçimlerinde Ankara’daki sandıklarda Mansur Yavaş rüzgarı esti. Büyükşehir yarışında Yavaş, rakibi Turgut Altınok’a tarihi bir fark atarken, MHP elindeki 3 ilçeyi de CHP’ye kaptırdı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara'da siyasi dengeler büyük ölçüde değişti. Mansur Yavaş liderliğindeki CHP, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere önemli ilçeleri kazanarak zaferini ilan etti. Özellikle merkez ilçelerdeki sonuçlar ve MHP’nin durumu dikkat çekti.

1-003.jpg

İLÇELER KAYBEDİLDİ

Uzun yıllardır MHP'li Enver Demirel'in yönettiği Etimesgut’ta büyük bir sürpriz yaşandı. Ünlü tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu, oyların yüzde 56.57'sini alarak seçimi kazandı. Toplam 4 dönem Etimesgut Belediye Başkanlığı yapan ve daha önce hiç kaybetmeyen Demirel ise yüzde 32.61'de kaldı.

Gölbaşı'nda ise MHP beklenmedik bir şekilde geriledi. CHP adayı Yakup Odabaşı, en yakın rakibine yüzde 19 oy fark atarak birinci geldi. MHP ilçede ancak üçüncü olabildi. Polatlı'da da benzer bir durum yaşandı. 2019'da MHP'nin kazandığı ilçede bu sefer CHP yüzde 47 oy oranıyla ipi göğüsledi.

2019 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisinde 231 bin 504 oy ile 7,13 puana ulaşan Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart’ta ciddi bir çöküş yaşadı. 155 bin 131 oy alabilen MHP, Yeniden Refah Partisi’nin ardından dördüncü sırada yer aldı. Zafer Partisi ise 122 bin 656 oy ile beşinci sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.