MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye HDP tepkisi

MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye HDP tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "HDP'nin isteği ile Anayasa Mahkemesinin davayı sulandırması doğru değil" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması çağrısını yinelerken, Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösterdi.

Bahçeli "HDP'nin isteği ile Anayasa Mahkemesinin (kapatma davası) davayı sulandırması doğru değildir" dedi.

HDP VAKİT KAYBETMEDEN KAPATILMALIDIR

HDP'nin, "kapatma davasında kararı seçim sonrasına erteleme" talebini değerlendirecek olan AYM'ye tepkisini sürdüren Bahçeli, "Bu neyin görüşmesi? AYM şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasında görüşecek midir? HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır. Bu bölücülerin kapısına kilit vurmalıdır. AYM'nin davayı sulandırması doğru değildir" diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milli varlığımızı esaret almak isteyenlere tarihin hiçbir döneminde göz açtırılmamıştır. Milletine yabancılaşmış tarihine sırt çevirmiş bir zevatın bağımsızlığı hakkıyla savunması eşyanın tabiatına aykırıdır.

Bir hususu tarih kayıtlarında not etmek gerekir ki medeniyetler mücadelesi sürdüğü sürece, Türklük var olduğu sürece tarihin tekerrür etmesi kaçınılmazdır. Yine üzerimize geleceklerdir. Müslüman Türk milletinin Anadolu coğrafyasında tutunan bin yıllık varlığı, birilerini sürekli rahatsız etmiştir.

Fail ve figüranlar farklı olsa bile izledikleri yol hep aynıdır. 1918'den 1923'e varıncaya kadar yaşanan her zorluk, katlanılan her çile, esnafından eşrafına köylüsünden kentlisine, gencinden yaşlısına, herkesi aynı kahramanlık altında yek vücut haline getirmiştir.

Şimdi adım adım 2023'e yürüyoruz.

Şunu biliniz ki, 1918'den 1923'e kadar geçen tarih serüveni, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden bugüne kadar üç aşağı beş yukarı aynı şeyler yaşanmıştır.16 Nisan 2017'de yapılan halk oylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hüklümet Sistemi, 2. demokratik atılımdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.