MHP’li vekilden Çorumluları kızdıracak sözler: ‘Çorum’a da Kütahya’dan gidiyor’

MHP’li vekilden Çorumluları kızdıracak sözler: ‘Çorum’a da Kütahya’dan gidiyor’

MHP’den Kütahya Milletvekili seçilen Ahmet Erbaş, kayıt için geldiği mecliste leblebi dağıttı. Muhabirin leblebi ile ilgili sorduğu soruya verdiği cevap ise şoke etti. Çorumlulardan tepki yağdı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde milletvekili olmaya hak kazanan adaylar il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarla beraber meclise giderek kayıtlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin her tarafından gelen çiçeği burnunda milletvekilleri gelirken o yöreye özgü ikramlık hediyeler de getiriyor.

Bu kapsamda meclise kayıt için gelen Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ta leblebi getirerek meclisteki görevlilere ve diğer vekillere leblebi ikram etti. O sırada orada bulunan bir muhabirin leblebinin Çorum’a özgü bir tat olduğunu hatırlatması üzerine Erbaş, “Onlar da bizden alıyor, Çorum’a da Kütahya’dan gidiyor. Çorumlular duymasın ama Türkiye’de leblebinin menba Kütahya” dedi.

Ahmet Erbaş’ın bu sözleri kısa sürede yayılırken; Çorumlular tarafından tepkiyle karşılandı. Leblebinin Çorum’a özgü bir atıştırmalık olduğunu düşünen Çorumlular, hakiki leblebi yemesi için Erbaş’ı Çorum’a davet etti. Söz konusu tartışma leblebinin Çorum’a mı yoksa Kütahya’ya mı ait olduğu meselesini bir kez daha gündeme taşıdı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.