MHP'nin Başkanlık Divanı dikkat çekti! Kadın politikaları koltuğuna erkek atandı

MHP'nin Başkanlık Divanı dikkat çekti! Kadın politikaları koltuğuna erkek atandı

Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP'de yeni 'A Takımı' belli oldu. MHP Başkanlık Divanı'nda tek kadın yer alırken, kadın politikaları koltuğuna ise erkek atandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda seçilen Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu, ilk toplantısını bugün yaptı. MHP'nin bugün toplanan MYK toplantısında Genel Başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli'nin yeni A takımı belirlendi. Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık’ın yerine Ahmet Selim Yurdakul'un getirilmesi ise dikkat çekti.

YENİ DİVAN BELİRLENDİ

MHP’nin geçen ay yapılan olağan genel kurulunda yeni seçilen Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle ilk toplantı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı belirlendi.

4 İSİM DEĞİŞTİ

MHP MYK'sı 75'i asil 100 üyeden oluşuyor. Merkez Disiplin Kurulu'nun da 9'u asil 14 üyesi bulunuyor. MHP'de A Takımı olarak nitelendirilen Başkanlık Divanı ise 15 kişiden oluşuyor. Divanda, 12 Genel Başkan Yardımcısı, 1 Genel Sekreter ve 2 Genel Sekreter Yardımcısı yer alıyor. MHP'de yeni A Takımı belli oldu.

TEK KADIN OLDU

MHP Başkanlık Divanı'nda 11 isim yerini korurken 4 yeni isim yer aldı. Yeni isimlerden biri de Zuhal Topçu oldu. MHP Başkanlık Divanı'na giren Zuhal Topçu, MHP A Takımı'ndaki tek kadın oldu. Önceki Başkanlık Divanı'nda 2 kadın yer alıyordu.

KADIN VE AİLE POLİTİKALARINI YURDAKUL TAKİP EDECEK

Yapılan toplantının ardından Başkanlık Divanı’nda 3 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreter yardımcısı değiştirildi. Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık’ın yerine Ahmet Selim Yurdakul'un getirilmesi ise dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.