MHRS sisteminde flaş karar! Aylarca beklemeye son

MHRS sisteminde flaş karar! Aylarca beklemeye son

Sağlık Bakanlığı hastanelerden randevu almak için aylarca bekleyen vatandaşlara çözüm bulmak amacıyla çalışma başlattı. Bakanlık MHRS' deki yoğunluğu azaltmak için yapay zekayı devreye soktu.

Sağlık Bakanlığı MHRS sisteminde yeni bir çalışma başlattı. Bakanlığın aldığı karara göre yapay zeka sistemli çalışma sayesinde aylarca randevu gününü bekleyen vatandaşlar artık kolay randevu alabilecek.

AYLARCA BEKLEMEYE SON

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce MHRS üzerinden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişilerin, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacaklarını açıklamıştı. Bakanlık, randevu alıp gelmeyenlerin oranının aylık yüzde 21 olarak gerçekleştiğini, bu oranın, muayene ihtiyacı olan hastaların hekime erişiminde engel oluşturduğunu da belirtmişti. Bakanlık MHRS üzerindeki yoğunluğu azaltmak için “yapay zekâlı” çözüm hazırlığında olduğunu açıkladı. Buna göre, MR ve tetkik sonuçlarının hızlanması konusunda yapay zekâdan destek alınacak. Böylece randevuların hızlanması sağlanacak.

RAPOR İÇİN YENİDEN RANDEVU ALMAYA SON

Bakanlık, COVID-19’un neden olduğu pandemi döneminde, 65 yaş üstü vatandaşların hastaneye gelmeden yenileyebildikleri rapor düzenine de yeniden geçiş yapma hazırlığında. Böylece vatandaşlar her üç ayda bir aynı ilaçlara rapor hazırlatmak için hastaneye gelmek yerine, bu konuda yıllık periyotlarla hastaneye başvuru yapacak. Böylece MHRS' den rapor yeniletmek için yeniden randevu alma sorunu yaşamayacak. Bu da sistemde rahatlamaya neden olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.