Millete İhanet Değil Halkımıza Deva Üretecek

Millete İhanet Değil Halkımıza Deva Üretecek

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi üs olarak kullandığı kritik bölgelerden biri olan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi, vatan hainlerinin elinden alınıpKamu Hastaneler Kurumuna bağlandı. Yeni kadrosuyla tamamen temizlenen hastane artık millete ihanet deği

 

 

SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM-

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün Başkent’teki en büyük hastanelerinden olan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi, Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine devredilmesinden sonra Atatürk Araştırma Hastanesine bağlanarak ihanetin değil milletin hizmetine açıldı.

FETÖ’NÜN DEĞİL ARTIK HALKIN HİZMETİNDE

FETÖ’den  tamamıyla arındırılarak yeni ve temiz bir kadroyla insanlara hizmet vermeye başlayan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi’nin Habervaktim ziyaret etti. Hastanenin dönüşüm süreciyle ilgili Habervaktim'e bilgi veren Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim Yakut, "Hastanenin devir işleminden 5 saat sonra ilk hastamıza hizmet verdik. Şuanda günlük 600 civarında hastaya hizmet ediyoruz. Hastaların yaşanan olaylardan dolayı buraya karşı endişeleri devam ediyor. Zaman içinde bu endişeler geçtikçe günlük bin 100 civarında hastaya hizmet edeceğiz" dedi.

FETÖ’DEN ALINIP 5 SAAT İÇİNDE HİZMETE AÇILDI

Hastanede herhangi bir branş eksikliği olmadığını aktaran Yakut, "Hastaneyi 25 Temmuz gecesi saat 3'te devraldık ve beş saat arayla yani sabah 8'te hastaneye ilk hasta girişini gerçekleştirdik. 5 saatlik zaman içinde hastanenin bütün personelini temin ettik, bilgi işlem sistemini aktif hale getirdik ve hastane kullanılır hale getirdik. Hastaneyi kullanmaya başladığımız zamanda bazı cihazların bilerek bozulduğunu gördük ve onlarında tamirlerini acil olarak yaptırarak kullanır duruma getirdik. Bu hastane bize verildikten sonra Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina olarak bağladık. Şuanda 123 yataklı 22 poliklinik çalışıyor, ameliyathaneler aktif çocuk klinikleri ve yeni doğan yoğun bakım servisi hazırlandı ve çalışıyor" diye konuştu.

HASTALARIN ENDİŞESİ ZAMANLA GEÇECEK

Hastanenin Sağlık Bakanlığı bünyesine geçtikten sonra hastaların teveccühünden memnun kaldığını dile getiren Yakut, hastaların daha önceki durumlardan dolayı bu hastaneye olan ön yargılarının kalkarak hasta sayısının daha da artacağını belirtti. Yakut, "İlk açtığımız günden bu zaman kadar günlük 600 civarından hastaya hizmet ediyoruz. Halkın buraya daha önceden kalma bir endişesi olduğundan ve hastanenin daha önceden SGK ile bağlantısının kopmasından dolayı çok fazla tercih edilmiyordu. Ancak hastane Sağlık Bakanlığının kontrolüne geçmesinden sonra talep artmaya başladı. İlerleyen zamanlarda günlük 1100 civarında hastaya hizmet edeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

FETÖ, HASTANEYİ ÜS OLARAK KULLANMIŞ

FETÖ terör örgütünün hastaneyi karargâh olarak kullandığını söyleyen Yakut, terörle mücadele ekiplerinin hastanede inceleme yaptığını belirtti. Yakut, "Serverlar üzerinden burası başka merkezlere köprü olarak kullanılmış. Serverlarda ki bilgilere ulaşılmaması için her türlü girişimde bulunmuşlar. Şuan da terörle mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Burasını kendilerine belirli amaçlar için üs olarak kullandıkları düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

3 ASKERİ HASTANEYİ DEVRALDIK

Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 3 tane de askeri hastaneyi devraldıklarını dile getiren Yakut, "Devraldığımız hastanelerden bir tanesi TSK Rehabilitasyon hastanesidir. 200 yatak kapasitesine sahip olan hastanenin ayrıca sosyal tesisleri de bulunmakta. Hastane bünyesinde yaklaşık 50 yataklı klinik oteli, 50 yataklı gazi bakım evi, 50 yataklı misafirhanesi ayrıca gazi uyum evi bulunmakta. Onun dışında Beytepe de 50 yataklı, Etimesgut'ta ise 200 yataklı askeri hastanelerini devraldık. Devraldığımız hastanelerde personel analizinden geçen çalışanları şuanda görevine devam etmekte. Ancak statülerinde değişiklik olacak. Askeri personellikten çıkıp, Sağlık Bakanlığı bünyesine geçecekler. Bu değişimde özlük haklarında ve maddi açıdan hiçbir zararları olmayacak" dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.