Milli Eğitim Bakanı Özer’den rehber öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Özer’den rehber öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den rehber öğretmenlere müjdeli bir haber geldi. Bakan’ın açıklamasına göre, 2023 öğretmen atamalarında rehber öğretmenlere öncelik verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den rehber öğretmenlere müjdeli bir haber geldi. Bakan’ın açıklamasına göre, 2023 öğretmen atamalarında rehber öğretmenlere öncelik verilecek. Her okulda en 1 rehber öğretmen olacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gölbaşı Mogan Uygulama Oteli'nde düzenlenen Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, rehber öğretmenlerin önemine dikkat çekerek, bir müjdeyi paylaşmak istediğini söyledi ve şunları kaydetti: “2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz.”

HER ATAMADA ÖNCELİK VERİLEN ALANLAR OLUYOR

Her öğretmen atamasında öncelik verilen alanlar olduğunu, örneğin 2022'de okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık verdiklerini ifade eden Bakan, şöyle devam etti:

“Son 20 bin atamanın, 7 bin 503'ü okul öncesi öğretmenlerden oluşuyor. Çünkü öyle bir politikamız var. Sahada sayıyı artırıyoruz, o zaman öğretmen de istihdam etmemiz lazım. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığımızla bir çalışmaya başladık. Özellikle bağımlılıklarla mücadeleyle ilgili çok ciddi bir seferberliğe başladık. Ve hedefimiz iki ay içerisinde yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrencimizin tamamını, öğretmenlerimizin tamamını ve ilave 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili bir farkındalık ve önleyici davranış üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimleri uygulamaya başladık ve başarılı bir şekilde de gidiyor. Bu ihtiyaçlar, rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor.”

milli-egitim-bakani-mahmut-ozer-rehber-ogretmen-mujde.jpg

HER OKULDA EN AZ 1 REHBER ÖĞRETMEN OLACAK

Milli Eğitim Bakanı, bu noktada 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerinin atamasına öncelik vereceklerini açıklayarak, “Her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.