Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 'Olacak' diyerek duyurdu! Ara tatil bekleyen öğrencilere müjde, süre uzadı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 'Olacak' diyerek duyurdu! Ara tatil bekleyen öğrencilere müjde, süre uzadı

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili için geri sayım başladı. Milyonlarca veli ve öğrenci için müjde geldi. 13 Kasım'da başlayacak ara tatilin süresi uzadı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den de açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde devamsızlık ve sınıf geçme notu gibi birçok değişikliğe imza atan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu defa müfredat atağı geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. Ayrıca yılın ilk ara tatili için veli ve öğrencilere müjde geldi. İşte detaylar...

ARA TATİLİN SÜRESİ UZADI

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için ilk ara tatile geri sayım başladı.

1. dönemin ilk ara tatili 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. 5 gün olan ara tatil hafta sonlarının eklenmesiyle 9 güne çıkacak. 11-12 ve 18-19 Kasım'ın eklenmesiyle öğrenciler 9 gün tatil yapmış olacak.

a.gif

MÜFREDAT BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm sınıfları kapsayacak şekilde müfredatın baştan aşağı değişeceğini söyledi. Tekin, "Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz" dedi.

2017 yılından bu yana yapılacak en kapsamlı müfredat değişimi olması bekleniyor. Tekin, "Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Derslerin tamamında sadeleşme olacak." diye konuştu.

"SADELEŞTİRECEĞİZ"

Bakan Tekin, "Şöyle açıklayayım; tekrar eden konular var. İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular mevcut. Hemen hemen tüm kademelerde tekrar eden konular, kazanımlar var. Öncelikle bunları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. İkinci husus ise bazı konular da var ki pedagojik usullerle anlatılmıyor. Yani lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konu birbirini tamamlamıyor. Bu bir sarmaldır. Hep söylüyoruz, müfredat hem çok ağır hem de çok fazla konu olduğundan öğretmenlerimiz konuları yetiştiremediklerinden yakınıyorlar. Doğal olarak saha ziyaretlerimizde, öğretmen odası buluşmalarımızda konuları yetiştirmek için haftalık ders saatlerinin yetmediğini belirtiyorlar. Bunu hemen hemen tüm branş öğretmenleri için söylemek mümkün. Dolayısıyla herkese fazla ders saati verince bu sefer haftalık ders saati 60'ı buluyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.