Milli Eğitim Bakanı’ndan öğrencilere müjde

Milli Eğitim Bakanı’ndan öğrencilere müjde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk kez geçen yıl yaz tatilinde başlatılan ücretsiz kurs uygulamasının, bu yıl yarı tatilde de olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk dönemi 20 Ocak tarihinde bitecek. Bakan Mahmut Özer, okulların araya girmesinin ardından 21 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında ücretsiz kursların olacağını ilan etti.

MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılının ara tatil döneminde matematik, İngilizce, bilim ve sanat alanında dört farklı kurs açacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Özer, ilk kez geçen yaz tatilinde başlatılan ücretsiz kurs uygulamasının öğrencilerden büyük ilgi görmesinin ardından bu sistemin, ara tatilde de uygulanacağının müjdesini verdi.

ARA TATİLDE ÜCRETSİZ KURSLAR OLACAK

Özer, ilk kez yaz tatilinde açılan kurslardan 1 milyon öğrenciniz yararlandığını kaydederek, “Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de çok verimli geçen bu kursların devam etmesini istediklerini belirttiler. Bakanlık olarak biz yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için kurslarımız her öğrencimizin erişebileceği şekilde tasarlandı. Bu kurslarda öğrenmeyi çok daha eğlenceli hale getiren bir çerçeve programımız var. Yer sınırlamamız yok. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bulundukları yerleşim biriminde açılan kurslara katılabilecek. 21 Ocak'ta başlayan kurslar, 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Ocak ayı başında öğrencilerimizin başvurularını alacağız” ifadelerini kullandı.

milli-egitim-bakanindan-ogrencilere-mujde-3.jpg

ÖĞRETMENLER BAŞVURULARI 7-11 OCAK TARİHLERİNDE YAPACAK

Matematik ve İngilizce kursları için öğretmen başvuruları 7-11 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Öğrenci başvuruları ise 12-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. BİLSEM kursları takviminde ise öğretmenler başvurularını 2-6 Ocak tarihleri arasında yapacakken, öğrenciler 9-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda 4, 5 ve 6. sınıf, 7 ve 8. sınıf, 9 ve 10. sınıflarla 11 ve 12. sınıflar için beş grupta etkinlik düzenlenecek. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de katılabilecek. Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplamda 20 saatlik programlara dahil tutulacak. İki kursa katılan öğrenci, haftada 40 saat ders görmüş olacak.

BİLSEM destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak düzenlenecek. Bir öğrenci en fazla iki farklı ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek. Öğrenciler haftalık 16, toplamda ise 32 saat atölyelerde olabilecek. BİLSEM kursları 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrencilere için açık olacak.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.