Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere duyuru: Eğitimler ÖBA üzerinden verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere duyuru: Eğitimler ÖBA üzerinden verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ÖBA üzerinden verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu. Buna göre bundan sonra tekrar temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) Platformu üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile verilecek.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi videoları ÖBA Platformuna yüklendi. Videolar aracılığıyla öğretmenler, işyerinde karşılaşabilecekleri sağlık ve güvenlik riskleri hakkında bilgi edinebilecek. Olası kaza ve yaralanmaları önlemek için gerekli önlemleri öğrenebilecek.

2.jpg

SİSTEM DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği ve 2014/16 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Genelgesi hükümleri doğrultusunda yürütülüyor.

Çalışanlara verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri hakkında Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 12'nci maddesinin yedinci fıkrasında, "İşyerinde ilk defa verilecek temel eğitimler hariç çalışanlara tekrar verilecek temel eğitimler işveren tarafından işe ve işyerine özgü içeriğin hazırlanması ve gerekli uzaktan eğitim yönetim sisteminin sağlanması halinde uzaktan eğitim yöntemi kullanılarak verilebilir" ifadesi ile düzenleme getirildi.

3.jpg

ÖBA AKTİF

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmenlere verilecek tekrar temel İSG eğitimlerinin de ÖBA Platformu üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Öğretmenler ÖBA Platformuna "https://www.oba.gov.tr/" adresinden erişebilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.