Milli Eğitim tanıttı: Öğretmenlerin yeni önlükleri belli oldu

Milli Eğitim tanıttı: Öğretmenlerin yeni önlükleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım'da tüm öğretmenlere bedava dağıtacağı önlükleri tanıttı. İki tip olarak hazırlanan önlüklerden ilk görüntü geldi. İşte detaylar...

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde birçok değişikliğe imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, önlük kararıyla dikkat çekmişti.

Bakanlık, Ağustos ayında yayımladığı genelgede öğretmenlerin önlük kullanımı için teşvik edileceğini açıkladı. Bunun üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere dağıtacağı önlükler belli oldu.

Olgunlaşma Enstitüleri’nde dikilen ve iki tip olarak hazırlanan önlükler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türkiye'deki tüm öğretmenlere hediye edilecek.

Hazırlanan önlüklerden biri tüm kademelerdeki kadın ve erkek öğretmenlerin giyeceği önlük. Diğeri ise sadece anaokulu ve okul öncesi öğretmenlerine dağıtılacak önlük. Bu önlük, el işi derslerinde ve etkinlik derslerinde giyilecek.

İşte önlüklerin ilk görüntüsü:

onluk.jpg

ÖNLÜK GİYMEK ZORUNLU MU?

Bakanlığın genelgesinde “Öğretmenlerin, meslekî temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir" ifadelerine yer verildi. Yani öğretmenlerin dağıtılacak önlükleri giymeleri zorunlu değil.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.