Milli İrade Darbeye Karşı

Milli İrade Darbeye Karşı

Kızılay’da bir araya gelen Milli İrade Platform üyeleri, FETÖ’nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar atarak şehitler için dua okundu.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Milli İrade Platformu bünyesindeki 230 sivil toplum kuruluşu, Kızılay Meydanı’nda bir araya gelerek 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimini ortak bir bildiriyle kınadı.  STK temsilcilerinin yanı sıra, Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte protesto eylemine katıldı.  Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Milli İrade Platformu Sözcüsü Mustafa Kır, darbeye şiddetle karşı olduklarını belirterek, milli iradeye bağlı olduklarını, 28 Şubat post modern darbesi ve 27 Nisan e-muhtırası ile darbeler ve muhtıralar zinciri tarihin karanlıklarına gömüldü derken fiili bir FETÖ darbe kalkışması ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

HAKSIZ YERE ADAM ÖLDÜRENİN CEZASI ÖLÜMDÜR

İdam kararının yeniden hayata geçirilmesini söyleyen Kır, “Adalet mutlaka tecelli ettirilmelidir. Adalet haklıya hakkını, zalime hak ettiği cezayı vermektir. İdam kararı yeniden getirilmelidir. Haksız yere adam öldürenin cezası ölümdür. Halkın iradesi de budur. Hakkın beyanı da budur. Dünyanın birçok ülkesinde geçerli olan uygulamada bu yöndedir. AB normlarına değil milletin iradesine saygı duyulmalı, TBMM milletin hissiyatına tercüman olarak yeniden yapılacak yasal ve anayasal düzenlemeyle idam kararı uygulamasını derhal hayata geçirmelidir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.