“Milli” kelimesi kaldırılsın

“Milli” kelimesi kaldırılsın

Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: “Kumar oynatma kurumu ile milli kelimesi yan yana düşünülebilir mi? Milli Piyango İdaresi lağvedilmelidir...”

Kumarı teşvik eden Milli Piyango İdaresi’nin lağvedilmesi gerektiğini belirten Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, “Milli kelimesi inanç, ahlak, kültür ve medeniyet değerlerimizi içine alan ulvi bir kelimedir. Bunun için şans oyunu olarak adlandırılan ve aynı zamanda kumar olan piyangonun önünden "milli" kelimesi derhal kaldırılmalıdır.” dedi.

Değerlerimize yapılmış büyük bir saygısızlıktır

ed32e636-12ff-4991-bed2-2bd6414b06fb.jpg

Milli mahiyeti taşıyan kelimelerin içinde piyango gibi şans ve kumar oyunu bulunmadığı halde dinen kumar kabul edilen ve haram sayılan bir kelimeye "Milli" kelimesinin ön ad olarak kullanılmasının bu milletin değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu belirten Kır, piyangonun önünden "milli" kelimesi derhal kaldırılmalıdır.” dedi. Kumarı teşvik eden Milli Piyango İdaresi’nin lağvedilmesi gerektiğini de belirten Kır, milli kelimesinin inanç, ahlak, kültür ve medeniyet değerlerimizi içine alan ulvi bir kelime olduğunu belirtti.

Halkı israfa ve kumara özendiriyor

Kır, “Miladi bir takvime başlangıç olmanın ötesinde hiç bir anlam ifade etmeyen bizim inanç değerlerimizle hiç bir ilgisi olmayan yılbaşı yortusu  "yılbaşı kutlamaları" adı altında her yıl günler öncesinde insanlarımızın zihinleri meşgul eder hale gelmiştir. On numara Şans Topu, Süper Toto, Sayısal Loto, İddia ve Milli piyango gibi çalışmadan para kazanmayı özendiren bilim fikir ve iş adamlarının ömür boyu çalışarak kazanamayacakları paranın yılbaşında devlet eliyle "Milli Piyango İkramiyesi" adı altında 61 Milyon gibi büyük paranın piyasaya sürülerek cazibe oluşturulması halkı kumara özendirmektedir. Bilet satıcılarının önünde kilometrelerce insan kuyruklarının oluşması bunun sözlü, yazılı, görsel basın yoluyla teşhir edilmesi halkı israfa, lüks tüketime ve kumara özendirilmesi anlamını taşımaktadır.” ifadelerini kulandı.

Devlet eli ile desteklenmemeli

Yılbaşı kutlamalarının içinde barındırdığı rezilliklerin devlet eliyle desteklenmemesi gerektiğini söyleyen Kır, “Bir taraftan içki, sigara, kumar gibi madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıkları önlemek için devlet sağlık kurumlarını harekete geçirirken, diğer taraftan halkın, yılbaşı kutlamaları adı altında aklı ve sağlığı tehdit eden içkili mekânlara, cinsel sapkınlıkların ve ahlaksızlıkların sergilendiği gece âlemlerine teşvik edilmektedir. Aile bütçelerini sarsan israf ve savurganlıklara ailelerin yıkılmasına sebep olan kumar illetine özendirmesi belediyelerin halktan aldıkları paralar ile rızasız bir şekilde havai fişek gösterileri, müzikli, eğlenceli açık alan programları tertip etmek sureti ile yılbaşı kutlamaları ve içinde barındırdığı rezaletler desteklenmektedir.” dedi.

Kültür emperyalizmi ile kuşatma altına alındı

Kır, devletin ve organlarının görevi kötülükleri teşvik etmek değil, gençlerimizi ve halkımızı içki, kumar, madde bağımlılığı ve piyango gibi şans oyunlarının ağından kurtarıcı tedbirler almak, helal kazanç yollarını göstermek olması gerektiğini dile getirdi. Kır, “Küresel emperyalist güçler geçmişte haçlı seferleri ile yok etmek istedikleri İslam ümmetini strateji değiştirerek kültür emperyalizmi yoluyla kuşatma altına alma yolunu tercih etmişlerdir. Ve bunda da yüzde yüze varan oranda başarı kaydetmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Milli kelimesi ile piyango kelimesi yan yana düşünülemez

Müslüman toplumların içinde bulunduğu sıkıntıların en önemli sebebinin kendi güzelliklerini ve medeniyet değerlerini terk edip, şirk ve küfür ehlinin yılbaşı kutlamalarını ve başka rezaletlerini sanki kendi kültür değerleri gibi kendi çocuklarına empoze etmelerinden kaynaklandığını belirten Kır, “Buna alet edilen kurumların başında da ön adı milli olan "Milli Piyango İdaresi" gelmektedir.” dedi. “Devlet bütçesine şans oyunlarının satışından ve kazananların haksız kazancından para aktarmayı amaçlayan aynı zamanda gençlerimizi sinsice kumarbaz yapan böyle bir kurumun varlığı ve özellikle başında milli kelimesinin bulunması onurumuza dokunmaktadır.” diyen Kır sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Piyango kumar, piyango haram ve piyango aynı zamanda milli. Kumar oynatma kurumu ile milli kelimesi yan yana düşünülebilir mi? Milli Piyango İdaresi" lağvedilmelidir. Devlet kendisine ve halkına haram rızık kapıları değil helal rızık kapıları açmalıdır.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.