Milli Voleybolcu Japonya yolcusu

Milli Voleybolcu Japonya yolcusu

Geçen sezonun 5 kupalı şampiyonu VakıfBank'ta hem CEV Şampiyonlar Ligi hem de Sultanlar Ligi hedefi sürüyor.

Şampiyonluk hedefini sürdüren sarı-siyahlı ekipte forma giyen milli oyuncu smaçör Derya Cebecioğlu’nun sezon sonu ayrılıp Japonya'ya gideceği öğrenildi.

derya cebecioğlu kim

DERYA CEBECİOĞLU VAKIFBANK’TAN AYRILIYOR

Geçen sezonu 5'te 5 ile tamamlayan VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin kapısını aralarken Misli.com Sultanlar Ligi'nde ise lider Eczacıbaşı'nı takibi sürdürüyor. Sarı-siyahlı ekipte bir yandan gelecek sezonun kadrosu netleşmeye başlarken milli voleybolcunun takımdan ayrılacağı öğrenildi. VakıfBank altyapısında voleybola başlayan ve son iki sezondur sarı-siyahlı forma ile izlediğimiz milli smaçör Derya Cebecioğlu, profesyonel voleybol kariyerinde ilk yurt dışı deneyimini Japonya Ligi ekiplerinden Kurobe AquaFairies ile yaşayacak.

japon takımı

TUĞBA'NIN TAKIM ARKADAŞI OLACAK

Sezon başında VakıfBank'tan Kurobe AquaFairies'e transfer olan Tuğba Şenoğlu İvegin yeni sezonda Derya ile takım arkadaşı olabilir. Tuğba özellikle son maçlarda takımının sayı yükünü üstelenen isim oldu. Öte yandan Tuğba Şenoğlu'nun yeni sezonda Türkiye'ye geri dönüp THY forması giymesi bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse Kurobe AquaFairies, Tuğba'nın yerine Derya Cebecioğlu ile doldurmuş olacak.

milli-voleybolcu-japonya-3.jpg

MİLLİ FORMA İLE BRONZ MADALYA

24 Ekim 2000 tarihinde Mersin’de doğan Derya Cebecioğlu, 14 yaşında VakıfBank altyapısında voleybola başladı. Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda VakıfBank ile kupaya uzanan Derya Cebecioğlu, VakıfBank Genç Takımı’yla üst üste iki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Bir dönem Bahçelievler Voleybol Kulübü’nde kiralık olarak forma giyen Derya, 2014’te Küçükler Milli Takımı’yla Balkan şampiyonu olma başarısı gösterdi. U18 ve U20 Milli Takımları’nın dünya dördüncüsü olan kadrolarında yer alan Cebecioğlu, U19 Milli Takım ile Balkan Şampiyonası ikinciliği ve Avrupa Şampiyonası dördüncülüğü yaşadı.

2018-2019 sezonunda VakıfBank A Takım’a yükselen Derya Cebecioğlu, sarı siyahlı formayla 2 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Türkiye Ligi, 1 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 Kupa Voley ve 1 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı. Sistem 9 Yeşilyurt’ta geçirdiği kiralık dönemde ise Derya, 2021 CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Milli Takım formasıyla 2021 Avrupa Şampiyonası ve 2021 Milletler Ligi’nde bronz madalya kazanan Derya Cebecioğlu, 2022 Akdeniz Oyunları’nda ise gümüş madalya kazanmıştı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.