Minik yürek Ankara’ya umutla uçtu
Mersin'de zatürre ve solunum güçlüğü çeken 2 yaşındaki bir bebek, hayati destek tedavisi için ambulans helikopterle başkent Ankara'ya nakledildi.
Mersin'de yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki Y.D. isimli bebek, ileri tedavi imkanlarına ulaşması için ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi. Minik Y.D., zatürre teşhisiyle kaldırıldığı Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyordu. Ancak doktorlar, bebeğin durumunun kritikleşmesi üzerine ECMO (Ekstrakorporeal Membran Oksijenasyonu) adı verilen yaşam destek ünitesine bağlanması gerektiğine karar verdi. Bu özel cihazın Ankara'daki belirli hastanelerde bulunması nedeniyle, zamanla yarışan bir nakil operasyonu başlatıldı. Hızla harekete geçen sağlık ekipleri, ambulans helikopterle minik Y.D.'yi Ankara'ya güvenli bir şekilde ulaştırdı. Bebeğin tedavisine başkentte devam edilecek.
Sağlık Bakanlığı, hastanenin talebi üzerine Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans helikopter yönlendirdi.
Hazırlığın ardından Y.D, helikopterle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.