Mısır’da hükümetten halka tavsiye: Tavuk ayağı yiyin

Mısır’da hükümetten halka tavsiye: Tavuk ayağı yiyin

Mısır’da paralarının değer kaybetmesiyle gıda fiyatlarının yükselişinden dolayı zor durumda kalan halka, hükümetten çözüm önerisi geldi. Gıda fiyatlar hakkındaki eleştirilere cevap veren hükümet, “Tavuk ayağı sağlığınıza ve bütçenize iyi gelir" dedi.

Ülke genelinde ekonomideki kötü gidişattan dolayı iktidara tepkilerin arttığı Mısır’da, hükümetten tavuk ayağı yeme tavsiyesi geldi. Mısır'daki bir hükümet birimi tavuk ayağı ile ilgili, "Vücuda ve bütçeye faydalı" ifadelerini aktardı. Söz konusu tavsiyeye sosyal medyada verilen tepkiler çığ gibi büyürken, milletvekili Kerim el Sedat ise açıklamanın 'mevcut krizin gerçekliğinden kopuk' olduğunu belirtti.

En kalabalık Arap ülkesi olan Mısır, ekonomik kriz sebebiyle Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 3 milyar dolarlık bir borç fonu talep etmek zorunda kaldı.

22-ic.jpg

ÜRÜNLER SINIRLANDIRILIYOR

Kahire'de yaşayan Rehab isimli bir vatandaş geçim sıkıntısına girdiğini belirterek, "Eskiden 1 liraya ekmek alıyorduk, şimdi neredeyse 3 liraya çıktı. Kocam ayda 6 bin lira kazanıyor. Eskiden bu bize bir ay yeterdi ancak şu anda 10 gün ancak geçinebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Gıda konusunda sıkıntıda olan Mısır’da temel gıda maddelerinin fiyatlarının de yükselmesiyle birlikte, Mısırlı vatandaşların cebi yanmaya başladı. Süpermarketlerde bir müşterinin en fazla bir şişe yağ, 2 şişe süt ve 3 torba pirinç satın alabilecekleri konusunda uyarılar yapıldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.